LiveZilla Live Help

 

Descriere:

Charter Sivota - Autocar 2014
Plecari in perioada: 04.06 -24.09.2014

La numai 25 km distanta fata de portul Igoumenitsa, pe partea vestica a Greciei se gaseste statiunea Sivota. Un mic sat pescaresc transformat in statiune turistica, pastreaza inca aerul traditional al zonei.
Stradutele inguste sunt ticsite cu mici magazine de suveniruri, cafenele, taverne si locatii de cazare.
Aproape toti locuitorii au 2-3 camere transformate in studiouri si care se regasesc mai mult sau mai putin in ofertele agentiilor de turism din diverse tari.
Zona portuara este mica dar foarte cocheta. Ambarcatiuni pescaresti au fost transformate in mici vase de croaziera, aceasta activitate fiind principala atractie a zonei.
Faleza portului este plina de cafenele si taverne iar localnicii primitori te imbie sa servesti o cafea, un frappe, o limonada sau sa mananci un peste

Ziua 1. CATRE GRECIA…
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 19:30 in Bucuresti in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor si plecare la ora 20:00. Se va urma traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Kulata - Promachonas – Sivota.
Ziua 2. SIVOTA
In cursul diminetii vom ajunge in Grecia si ne vom indrepta spre Sivota (aproximativ ora 12:00). Cazare.
Ziua 3 – 8.  SIVOTA    
In aceste zile va puteti relaxa pe plajele insorite ale insulei sau puteti participa la urmatoarele excursii optionale:
*Albania – O excursie unica si fascinanta catre un taram misterios si, pana nu de mult, neaccesibil pentru turistii straini. Se va vizita orasul antic Butrint – cel mai mare sit arheologic din regiune, care aminteste de amprenta lasata de civilizatiile elene, romane, bizantine si otomane. Ruinele teatrului, bailor termale, templul lui Ascleipios si bisericile crestine sunt considerate atractii ce nu trebuie ocolite. Dupa vizitarea orasului Saranda - portul aflat in cel mai sudic punct al tarii, se face pauza pentru pranz si pentru a descoperi imprejurimile: Biserica Ortodoxa Sf. Charalambos, moscheea musulmana, piata de peste.
* Paxos si Antipaxos – O zi frumoasa pe vaporul capitanului Hook vizitand doua insule inedite. Legenda spune ca aceste insule au fost create in locul in care Posseidon (Zeul Marilor) a infipt tridentul. Vom face un prim popas in Antipaxos pentru snorkelling si inot in apele cristaline ale marii. Urmeaza vizita la “Pesterile Albastre”, iar apoi, in Paxos veti avea timp liber pentru a descoperi cel mai mare oras al insulei – Gaios.
* Corfu – O calatorie cu ferry-boat-ul de 2 ore si jumatate va va duce catre bijuteria Marii Ionice. Corfu, numit de localnici Kerkyra, este un vechi oras venetian, dominat de fortarete datand din secolul al – XVI-lea. Timpul liber este destinat vizitarii partii istorice (Biserica Sf Spiridon – patronul spiritual al insulei, palatul printesei Sissy), vizita la fabrica de sapun si cea de kumquat si pentru cumparaturi. La punctul de belvedere se va face oprire pentru a se admira priveslistea magnifica a insulei.
* Distractie si sport – o  zi plina de adrenalina si sporturi extreme pe raul Acheron (locul de botez al lui Achille): rafting, trekking, calarie si “flying fox”. Un program interactiv de aproximativ 2 ore care va ofera amintiri dintre cele mai frumoase.
* Meteora – Metsovo – o zi in cursul careia vom face cunostinta cu una din cele mai frumoase minuni ale naturii,  manastirile “suspendate intre cer si pamant” ce fac parte azi din patrimoniul UNESCO. Cele 6 manastiri ramase pana azi ofera o senzatie de neinchipuit. La retur, vom face un popas in statiunea montana Metsovo situata la o altitudine de 1,160 de m  renumita pentru productia de branzeturi (Metsovone si Metsovela) si soiurile de vinuri produse in zona. Aici putem vizita Muzeul de Folclor, Galeria de Arta Averoff - deschisa din 1988, care prezinta 250 de opere, apartinand unor importanti pictori din secolele XIX si XX.
* Dodoni – Ioannina – Zagoria – aici vom regasi definitia intregii culturi grecesti. In orasul Dodoni vom vizita cel mai bine pastrat teatru antic, precum si situl arheologic care pastreaza cele mai vechi artefacte din epoca miceniana. Orasul Ioannina ofera o multitudine de atractii si muzee.  Vom vizita vechiul sat Zagoria si Cheile Vikos - recunoscut ca cel mai adinc defileu din lume. Ultima oprire va fi la Monodendri unul dintre cele 45 de sate cu o arhitectura unica, timp liber pentru masa de pranz si cafea.
Ziua 9. SIVOTA - BUCURESTI
Dimineata se vor elibera camerele la ora 9:00, iar apoi puteti profita de un scurt program liber pentru ultimele cumparaturi. In jurul orei 12:00 ne vom imbarca in vederea deplasarii  traseul Sivota - Lefkada - Promachonas - Kulata – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti.
Ziua 10. DIN NOU ACASA!!!
In cursul diminetii (aproximativ ora 08:00),  in functie de trafic, vom sosi in Bucuresti.
 *Orele de plecare/sosire sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic/formalitati vamale/incidente neprevazute!
Servicii incluse:

  • transport autocar clasificat 3* (se adauga la tarifele din tabel)
  • 7 nopti cazare in Sivota
  • Insotitor de grup

Nu sunt incluse:

  • Asigurare medicala de calatorie (aproximativ 35 lei/pers)
  • Taxele de intrare la obiectivele turistice
  • Alte taxe si cheltuieli personale
  • Programele optionale

TRANSFERURI DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Tarif

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Tarif

SUCEAVA

Hotel Bucovina

11.00

40 €

DEVA

Mc Donald’s Gara

10.15

35 €

PIATRA NEAMT

Hotel Central

13.00

35 €

SIBIU

Motel Petrom-Pod Cibin

12.15

25 €

IASI

Mc Donald’s Gara

11:00

40 €

MEDIAS

Autogara

12.30

30 €

ROMAN

Gara

12:30

30 €

SIGHISOARA

Magazinul Sigma

13.15

30 €

BACAU

Parcarea Stadionului Municipal

14.00

30 €

BRASOV

Mc Donald’s Calea Bucuresti

15.00

25 €

FOCSANI

Parcarea Stadionului Milcovul

16.30

25 €

SINAIA

Gara

16.15

20 €

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

17.30

20 €

CAMPINA

Banesti –avion

17.15

15 €

GALATI

Mc Donald’s

14.00

20 €

PLOIESTI

Petrom - Metro

18.00

12 €

BRAILA

Hotel Traian

15.00

20 €

RM VALCEA

Sala Sporturilor

16.00

18 €

CRAIOVA

Autogara Nord

14.30

22 €

PITESTI

Mc Donald’s Gara

17.15

12 €

SLATINA

Autogara

15.30

18 €

BUCURESTI

Academia Militara Romana

19.30

-

 
*Transferul din orasele Brasov, Sinaia, Campina, Ploiesti/Sibiu, Rm Valcea, Pitesti este contra-cost, vezi tabel tarife transferuri.

Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intalnire cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita. Grupul NU VA ASTEPTA  turistii care intarzie la imbarcare.

Transferurile din tara se efectueaza cu autoturism, microbuz, minibus, midibus sau autocar, in functie de marimea grupului !

Informatii utile:

1.    Detalii avans/plata  In momentul rezervarii pachetului de servicii se va achita un avans de 30%, diferenta putand fi achitata cu pana la 20 de zile inainte de plecare. In cazul ofertelor de tip early booking / last minute, rezervarea se va face conform ofertei, fara drept de retragere.
Plata se poate efectua in euro sau in lei la cursul BNR din data realizarii platii + 2% coeficient de risc valutar.
2.    Asezarea in autocar va fi realizata de catre insotitorul de grup/reprezentantul agentiei la imbarcare, conform diagramei de imbarcare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). In cazul in care exista mai multe autocare pe aceeasi destinatie, diagramele vor fi refacute in functie de punctele de debarcare necesare (in ordinea inscrierii turistilor in agentie). Din aceasta cauza locurile solicitate/rezervate de dumneavoastra pot fi modificate de catre Agentia Tour-operatoare.
3.    Punctele de frontiera. La punctele de frontiera se va prezenta pasaport valabil pe durata sejurului sau cartea de identitate valabila pe durata sejurului. In cazul in care nu exista carte de indentitate (vezi regimul minorilor), este obligatorie detinerea pasaportului. Nu este permisa traversarea frontierei cu  vechiul buletin de identitate (documentul de identitate anterior emiterii cărtii de identitate) sau cu certificatul de nastere.
Agentia Tour-operatoare nu raspunde în niciun mod fată de turist in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a permite acestuia accesul pe teritoriul statului de destinatie ori de tranzit sau în situatia în care aceleasi autorităti refuză turistului parasirea teritoriului statului în cauză.
4.    Minorii care calatoresc insotiti de unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la frontiera acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Minorii care calatoresc neinsotiti de parinti, trebuie sa prezinte la punctul de frontiera acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa detina cazierul judiciar valabil. Pentru orice alte informatii cat mai actualizate cu data plecării va rugam să accesati www.politiadefrontiera.ro .
5.    Alte nationalitati: Cetatenii de alte nationalitati decat cea romana, sunt obligati sa se informeze si sa obtina documentele necesare calatoriei in functie de tara unde vor sa calatoreasca (si tarile de tranzit).
6.    Clasificarea unitatilor de cazare: La semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice, turistului/beneficiarului sau reprezentantului acestuia i-a fost adus la cunostintă faptul că, în momentul de fata nu exista in tările de destinatie ale Agentiei Tour-operatoare un sistem unic de clasificare a unitatilor de cazare, fiecare tara practicând un sistem propriu de clasificare. In  consecintă nu se poate compara în detaliu clasificarea hotelurilor/studiourilor si/sau vilelor turistice de aceeasi categorie din tari diferite. La unitatile de cazare unde nu sunt specificate suplimente pentru alte tipuri de camere, acestea se acorda in ordinea inscrierilor in agentie.
Pentru mai multe detalii se poate consulta catalogul Agentiei Tour-operatoare cu privire la clasificarea unitatilor de cazare contractate de Agentie in functie de locatie, conditii si servicii oferite etc.. Toate studiourile contractate de Agentia Tour-operatoare pe teritoriul Greciei sunt in sistem de autogospodarire ( self catering ).
7.    Cazarea /eliberarea camerelor Cazarea turistilor individuali cat si cei ce sosesc cu autocarul, se va face incepand cu ora 14:00 (in functie de disponibilitate), iar eliberarea camerelor se va face in ziua plecare la ora 09:00. Pentru eventualele daune , fiecare calator raspunde material. Daca turistul paraseste camera inainte de sfarsitul sejurului, Agentia Tour-operatoare  nu ramburseaza contravaloarea zilelor ramase din sejur.
8.    Schimbarea de serii  Agentia recomanda turistilor ce urmeaza sa plece din sejur, urmatoarele:
•    sa nu mai utilizeze camerele dupa eliberarea acestora;
•    Pana la plecarea cu autocarul puteti lasa bagajele in receptie / locul stabilit de proprietar;
•    Puteti profita in timpul asteptarii plecarii cu autocarul de o plimbare, baie sau ultime cumparaturi.
9.    Reclamatii: Eventualele reclamatii referitoare la conditiile de cazare sau orice alte nelamuriri legate de desfasurarea programului ce vor fi constatate de către turist la fata locului se vor face în scris direct la agentiile / reprezentantii agentiilor partenere locale din statiune.
10.    Excursiile optionale: Datele referitoare la excursiile optionale sunt informative. Zilele in care acestea se efectueaza precum si tarifele acestora vor fi furnizate de catre agentia partenera locala. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se vor face direct in statiune, Agentia Tour-operatoare nefiind implicata în niciun mod in organizarea sau buna desfasurare a acestora. Trebuie stiut ca pentru realizarea acestor excursii optionale sunt necesare grupuri minime de persoane, in functie de fiecare program in parte.
11.    Bunurile pierdute/furate: Agentia Tour-operatoare nu raspunde pentru  bunurile pierdute / furate ale turistilor pe toata durata desfasurarii programului turistic.
12.    Mijloacele de transport: Toate mijloacele de transport utilizate de către Agentia Tour-operatoare prezintă caracteristicile necesare, conform legislatiei în vigoare, pentru a fi destinate transportului international de persoane, având clasificarea cerută de lege. In cazul in care grupul format va avea un numar mai mic de turisti decat cel necesar asigurarii transportului cu autocarul, agentia Tour-operatoare va oferii un mijloc de transport conform cu numarul de persoane(minibus, microbus), respectand normele in vigoare referitoare la categoria/clasificarea mijlocului de transport în cauză.
13.    Transferurile din tara:
In cazul transferurilor din tara, acestea se pot efectua in functie de numarul de persoane cu: autoturism, minibus, microbus sau autocar, locurile nefiind cele de pe diagrama finală de imbarcare ci aleatorii.
Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul comunicat in informare cu cel putin 30 de minute inainte si sa contacteze conducatorul auto cu cel putin 1 ora inainte de plecare, deoarece pot aparea decalaje din cauze obiective si independente de agentia Tour-operatoare;
14.    Reguli privind trasportului cu autocarele agentiei: Daca optati pentru calatoria cu unul dintre autocarele agentiei noastre va rugam sa tineti cont de urmatoarele :
•    Prezentarea la locul de imbarcare  se va face cu 30 de minute inainte de plecare;
•    Pe toata durata traseului se vor face popasuri din aproximativ 3 in 3 ore.
•    Pesoana de contact pentru imbarcare se va contacta cu maxim 2 ore inainte de ora anuntata pentru imbarcare.
•    Pentru destinatiile: Riviera Olimpului, insula Thassos si Halkidiki turstii vor fi insotiti pe parcursul calatoriei de catre conducatorii auto.
15.    Transportul personal: Daca optati pentru a calatorii cu autoturismul  personal trebuie sa tineti cont de urmatoarele reguli:
•    Documentele obligatorii ce nu trebuie sa lipseasca conducatorului auto sunt: permisul de conducere, asigurarea de raspundere civila, Cartea Verde, certificatul de inmatriculare al automobilului si procura notariala in cazul in care nu este proprietarul masinii.
•    Este interzis pentru copiii de pana in 3 ani sa calatoreasca pe scaunul din fata al autovehiculului
•    Centura de siguranta este obligatorie atat pentru pasagerii din fata cat si pentru cei din spate
•    Utilizarea sau detinerea sistemelor anti-radar sau de detectare a radarului pe drumurile publice este interzisa prin lege.
16.    Asigurarea calatoriei: Va recomandam sa incheiati asigurarea medicala pentru orice calatorie in strainatate. Totodata va sugeram ca la achizitionarea unui pachet turistic sa incheiati asigurarea storno pentru a evita eventualele neplaceri privind retragerea sau anularea calatoriei.
17.    Agentia tour-operatoare nu asigura partaje pe cursele charter.

 
 

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase