LiveZilla Live Help

Circuite Statele Unite, America de Nord

 
 

Despre Statele Unite

Cu o suprafata de 10.200 kmp si o populatie de peste 20 milioane de locuitori, este cel mai mare oras al lumii. Este situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii, pe coasta Oceanului Atlantic, fiind asezat atat pe insulele Manhattan, Long, Staten, cat si pe continent.

 
Orasul de astazi se compune din: Manhattan, Queens, Brooklyn, Richmond si Bronx, centrul uriasei metropole fiind Manhattan-ul
 
New Yorkul este impresionant prin arhitectura sa, in special prin multimea de zgarie nori. Are peste 2,5 milioane de cladiri, primul zgarie-nori construindu-se inca din anul 1902. Avea atunci numai 20 de etaje.
A fost urmat Empire State Building in anul 1931, care avea sa devina in timp unul din simbolurile orasului, o cladire construita numai din beton si sticla, cu 102 etaje si o inaltime de 440 m. Cladirea este vizitata in fiecare an de circa 2 milioane de turisti, aceasta dispunand de 72 de lifturi de mare viteza cu care poti ajunge la ultimul etaj in mai putin de 1 minut.
 
Empire State Building a fost detronat de World Trade Center, un ansamblu de doua turnuri paralelipipedice gemene fiecare din ele cu cate 110 etaje si o inaltime de 412 m, complex care a fost distrus in data de 11 septembrie 2001 in urma unui atac terorist
Alti zgarie-nori sunt: Lever Hause si Wall Tower cu cate 60 etaje, Chrysler cu 77 etaje, Rockefeller Center cu 70 etaje.
 
Orasul New York unde in anii 1830 se producea iluminatul cu gaze si se ridicau primele fabrici in anii 1870, este astazi cel mai mare centru industrial, financiar, comercia, de transport si cultural al Statelor Unite.
 
In oras sunt 28 de universitati, dintre care celebra Columbia University, unde cei 3 500 de profesori de aici predau in 69 de limbi, inclusiv in romana.
 
In New York exista si mari biblioteci ca New York Public Library, Queens Public Library, muzee ca Metropolitan Museum of Art, 19 statii de radio si 8 televiziuni.
Cea mai renumita strada este Broadway, numita si The great Whiteway (marea cale alba), datorita iluminarii deosebite din timpul noptii.
 
Simbolul orasului, pe care locuitorii il identiica cu simbolul tarii lor, este Statuia Libertatii, situata pe insula Bedloe, la intrarea in golful New York. Statuia Libertatii cu o inaltime de 92 metrii, a fost construita din 120 tone de otel si 8 tone de cupru, care au fost aduse de la Paris, iar torta este din sticla rubinie si are becuri de 13 Kw.
 
Toate aceste minuni ale orasului precum si altele fac din New York una din cele mai ravnite destinatii de vacanta si un mare centru turistic. 


Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Los Angeles
Companie transport: KLM / Delta Air Lines
1840
1890€
  • Durata: 10 zile
  • Plecari: 27 decembrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase