LiveZilla Live Help

Circuite China, Asia

 
 

Despre China

Scurta istorie

Beijing este capitala Republicii Populare Chineze, fiind totodata al treilea oras al tarii ca populatie dupa Chongqing si Shanghai. Traducerea numelui orasului este “Capitala de Nord”. Orasul a devenit prima data capitala Chinei in sec. al XV-lea si, cu mici pauze in unele perioade de razboi, si-a pastrat acest statut pana in ziua de azi, timp in care a fost resedinta imparatilor chinezi din trei dinastii, a revolutionarilor nationalisti care au condus tara in perioada interbelica si a guvernului communist care conduce China si in ziua de azi. Chiar daca o parte din monumentele orasului au fost distruse in timpul Revolutiei Culturale din anii ’60-‘70, Beijingul si-a pastrat specificul si a ramas in continuare un oras plin de istorie care este obligatoriu sa fie inclus pe lista destinatiilor in cadrul oricarei excursii in China.

 

Localizare

NE Chinei

Populatie

19.000.000

Suprafata (km2)

16.800

Altitudine (m)

44

Limba locala

chineza (dialectul mandarin)

Moneda

yuan (CNY/RMB)

Fus orar fata de Romania

+6 h

 

Principalele atractii turistice

 

 • Orasul Interzis: Complexul de sapte palate situat in centrul orasului a fost resedinta imparatilor chinezi din dinastiile Ming, Jin si Qing. Dupa rasturnarea ultimei dinastii din 1912 a ramas in continuare resedinta ultimului imparat, Puyi Aisin Gioro, pentru inca 12 ani. Dupa venirea comunistilor la putere a fost restaurat, deschis publicului si transformat in muzeu. La acelasi moment intrarea in complex a fost decorata cu poza lui Mao si doua sloganuri comuniste.
 • Piata Tian’anmen: Piata situata in fata intrarii in Orasul Interzis este una dintre cele mai mari din lume. In luna octombrie, in preajma zilei nationale, aceasta este decorata cu aranjamente florale. De asemenea, in fiecare zi are loc schimbarea garzii. Aceasta a devenit cunoscuta pe plan international cu ocazia represiunii revoltei impotriva guvernului comunist din iunie 1989. In cladirea din vestul pietei se afla Sala Memoriala mao, in fata careia exista intotdeauna o coada lunga si unde este expus trupul imbalsamat al lui Mao Zedong, primul presedinte comunist.
 • Palatul de Vara: Situat la marginea orasului, acesta a fost construit in sec. al XVIII-lea si a fost resedinta pe timpul verii a imparatilor chinezi timp de aproape doua secole. Atractiile principale sunt vaporul de marmura care pluteste pe lacul ARTIFICIAL si complexul de temple budiste.
 • Templul Cerului: A fost construit in timpul domniei imparatului Yongle (1402-24), care a construit si Orasul Interzis. Complexul acopera o suprafata de aproape 3 km2 si la primele ore ale diminetii curtea templului principal se umple de practicanti de Tai Chi, o forma de “arta martiala internioara” recunoscuta pentru beneficiile asupra sanatatii si longevitatii.
 • Mormintele Dinastiei Ming: In acest complex de morminte situat la 45 km NE de centrul orasului sunt inmormantati 13 dintre imparatii dinastiei Ming (1368-1644), in timpul careia capitala a fost mutata la Beijing. Atractiile principale sunt mausoleul lui Yongle si Gradina Statuilor, unde sunt infatisati imparatii inmormantati aici, figuri politice si culturale importante ale erei si fiinte mitologice.
 • Marele Zid Chinezesc: Cel mai apropiat punct de vizitare a Marelui Zid se afla in orasul Badaling, la 80 km nord de capitala. Marele Zid Chinezesc este recunoscut ca fiind cea mai mare structura construita de mana omului, avand o lungime de circa 6.000 km. Exista chiar si un mit conform caruia acesta ar fi vizibil de pe Luna. Constructia sa a inceput in timpul domniei Imparatului Qin (259-210 i.Hr.) si a fost terminata in sec. al XIV-lea. Capatul de est se afla pe malul Golfului Coreei si cel de vest in desertul din Provincia Xinjiang. Scopul constructiei acestui sistem de aparare a fost ferirea Chinei de invaziile triburilor nomade ostile din nord de pe teritoriul Mongoliei de azi.
 • Complexul Olimpic: Cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008 in Beijing a fost construit un complex olimpic cu adevarat remarcabil. Cele mai notabile structuri sunt stadionul olimpic in forma de cuib si centrul pentru intrecerile de inot care noaptea da impresia unui cub cu apa.

Transportul public

In ceea ce priveste reteaua de transport public, aceasta este foarte dezvoltata. Orasul beneficiaza de o retea extinsa de autobuze, troleibuze si tramvaie. Acestea circula de regula la interval de 4-5 minute, dar in anumite momente ale zilei pot fi foarte aglomerate. Cel mai comod mijloc de transport pentru turisti este metroul . In 2011 reteaua de metrou din Beijing avea 15 linii, peste 200 de statii si o lungime de 372 km. Ca o mostenire a perioadei dinaintea anilor ’90, unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport raman in continuare bicicletele. Pistele pentru biciclisti sunt practic omniprezente si exista si un sistem de inchiriere al acestora.Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Beijing
Companie transport: Air France / KLM
895
 • Durata: 9 zile
 • Plecari: 8 martie, 10 aprilie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Hong Kong
Companie transport: Turkish Airlines
1160
 • Durata: 10 zile
 • Plecari: 28 decembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Beijing
Companie transport: Austrian Airlines
1190
 • Durata: 10 zile
 • Plecari: 25 octombrie
 • Transport: Avion
1585
 • Durata: 12 zile
 • Plecari: 21 aprilie
 • Transport: Mixt (Avion si Vas)
1595
 • Durata: 12 zile
 • Plecari: 2 octombrie
 • Transport: Mixt (Avion si Vas)
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase