LiveZilla Live Help

Circuite Iordania, Asia

 
 

Despre Iordania

Amman este cel mai mare oras si capitala Regatului Iordanian, amplasat pe sapte coline ( inzestrate cu sute de casa din calcar alb-bej), intr-o zona deluroasa intre desert si Valea Iordanului. Se numara printre cele mai frumoase si curate orase din lumea araba. Primele marturii despre oras dateaza de aproape 4000 de ani. Rand pe rand, aici s-au stabilit poporul regelui David, asirieni, persani, babilonieni si arabi.

Reprezinta centrul politic, cultural si comercial al tarii si unul dintre cele mai vechi orase locuite fara intrerupere din lume. In prezent, concentreaza aproape jumatate din populatie tarii, circa 2,2milioane locuitori.

Iordania in general si Amman in particular a avut o orientare puternica spre Occident, neimplicandu-se in luptele din jur si dezvoltand o adevarata industrie turistica, astfel a devenit un oras modern si cosmopolit, fara a-si renega trecutul si traditiile orientale, a caror urme sunt intalnite tot pasul.

Amman este un oras al contrastelor: arhitectura veche si noua ( zgarie - nori), islamism si crestinism ( dovada stau numeroasele biserici si moschei),  religie si toleranta. In centrul comercial vom admira cladiri moderne, buticuri, multe cafenele, restaurante, baruri si discoteci asemenea unui oras european.

Toate drumurile duc spre... centrul orasului, aflat intr-o vale. Aici se inalta, alaturi de magazine de lux si bazar,  Moscheea Al Hussein, ridicata in 1924 pe locul uneia mai vechi, construita de Omeyyazi ( cuceritorii arabi ce au fondat un imperiu medieval cu capitala la Damasc),  in stil islamic, din piatra alba si roz.  

La marginea de nord a centrului se afla dealul Citadelei (837 metri) - Djebel Al-Qalla, zona arheologica, cu vestigii din numeroase perioade ale istoriei indelungate a orasului: Templul lui Hercule, Palatul Omeyyad, Biserica bizantina,  Poarta Qasr, Teatrul Roman (cu o capacitate de 6000 de locuri, o acustica excelenta - gazduieste spectacole si concerte chiar si in prezent) si Muzeul de Arheologie – cel mai complex muzeu arheologic din Iordania, cu colectii de ceramica, sticla si piatra.

In parcul Regelui Hussein se poate vizita Muzeul Regal de Automobile, o colectie de motociclete si masini luxoase sau militare achizitionate de familia regala ori cadouri din partea altor oficiali.

Alte muzee pe care trebuie sa le vizitati sunt: Muzeul Traditiei Populare, in care veti putea admira mozaicuri, colectii de bijuterii de epoca si afisaje de costume traditionale si Casa de Arte Darat Al Funun – casa unui capitan care a condus Legiunea Araba intre anii 1920 - 1939, in prezent o galerie cu lucrari ale unor artisti arabi.

Desi suntem intr-o tara araba, viata de noapte este foarte activa si vibranta intr-o multime de baruri si cluburi pentru toate bugetele.

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Amman
Companie transport: Tarom
829
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 28 octombrie
  • Transport: Avion
Itinerariu: Amman
Companie transport: Tarom
985
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 26 decembrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase