LiveZilla Live Help

Circuite Japonia, Asia

 
 

Despre Japonia

Tokyo este "capitala tarii soarelui rasare"- Japonia. Este locuinta pentru 13 milioane de locuitori (aproximativ 10% din populatia tarii), iar zona metropolitana - cea mai mare din lume insumeaza circa 30 milioane de oameni. Orașul se situează în partea de mijloc a insulei principale a arhipelagului japonez, Honshu. Orasul ocupa cea mai mare parte din sudul campiei Kanto, cea mai mare suprafata de teren plat din Japonia. Campiile costale sunt inguste si se intind intre malul marii si munti.

Tokyo este un centru cultural impresionant, cu numeroase obiective turistice, muzee, cladiri vechi, de la arta japoneza clasica la arta contemporana, cu numeroase expozitii de arta japoneza si internationala ce imbina ingenios creatiile trecutului cu cele futuriste. Cladirile inalte si zgarie-norii reprezinta o emblema a capitalei nipone. Turnul Tokyo, intrat in cartea recordurilor ca cel mai inalt turn din otel, simbolizeaza renasterea Japoniei drept una dintre principalele super puteri ale economiei mondiale.

Palatul Imperial, situat in inima orasului este unul dintre simbolurile culturii japoneze. Este resedinta imparatului japonez, deschis publicului de doua ori pe an: de ziua imparatului si pe 2 ianuarie. Insa turistilor le este permis sa viziteze oricand gradinile si parcul Kitamonaru, emblema a intregii tari.

Muntele Fuji este atractia principala a Japoniei, privit de japonezi drept un munte sacru, situat in partea de sud a insulei Honshu si la vest de Tokyo, in provincia Yamashita. Muntele Fuji, cu o inaltime de 3776 m este un munte vulcanic activ, cu o forma conica, inconjurat de o zona deluroasa mult mai joasa, privit ca o reincarnare a unui zeu.

Pentru shopping, viata si cluburi de noapte va recomandam vizita in cartierul Asakusa. Anual, in luna iulie, are loc Festivalul Florilor, iar in decembrie au loc targurile de arta. In centrul istoric al cartierului, se afla Templul Sensoji, considerat cel mai vechi templu budist si un important loc de pelerinaj.

Pentru a experimenta "viata pe picior mare", cartierul Ginza, din centrul capitalei va este destinat. Adaposteste una dintre cele mai scumpe artere comerciale din lume cu cele mai mari magazine de lux, cu vitrine ce prezinta cele mai noi tehnologii. Ginza este considerat muzeul progresului economic al Japoniei.

Muzeul Figurilor de Ceara Tokyo Tower se ridica la stafeta celebrului muzeu Madame Tussaud, fiind unul dintre cele mai bune muzee ale figurilor de ceara din lume, cuprinzand peste 100 exponate de la personalitati istorice la colectia de vedete rock, ce par nemaivazut de reale.

Pentru a admira arta japoneza - Bonsai va recomandam sa vizitati Muzeul Bonsailor Takagi, primul muzeu dedicat bonsailor, arbori miniaturali cultivati in ghivece. Veti putea vedea arborii care pot fi transformati in bonsai,  precum: pinul, artarul, laricea, caisul floral.

La Muzeul de Arta Bridgestone puteti admira peste 130 de lucrari, realizate de artisti, precum: Cezanne Renoir si Picasso, dar si numeroase piese de arta japoneza din perioada Meiji, influentata de curentele occidentale, ce pune accent pe curentul impresionist.

Muzeul Mitsuo Aida prezinta circa 80 de lucrari originale ale caligrafului Mitsuo Aida, fiind considerat unul dintre cei mai talentati scriitori japonezi, creatia sa fiind remarcabila datorita cautarii neincetate a perfectiunii.

Alte atractii menite pentru a fi admirate de toti turistii: Muzeul de Arta Japoneza Populara, Domul Tokio - moderna sala sportiva si de concerte,  Akihabara -  “Orasul Electric” sau “Denki- Gai”: este zona cu cele mai avansate produse electrice, Centrul de Cultura Fotografica din Tokio, districtul Marunouchi, cel mai mare centru de afaceri.

 

 

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Tokyo
Companie transport: Air France
2595
  • Durata: 12 zile
  • Plecari: 21 martie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase