LiveZilla Live Help

Circuite Australia, Australia si Oceania

 
 

Despre Australia

Orasul este zona urbana formata de obicei din zone rezidentiale, zone industriale si de afaceri, impreuna cu functii administrative asupra unei zone geografice mai intinse.

O localitate este considerata oras daca indeplineste o serie de conditii, care difera de la tara la tara, iar in cazul Statelor Unite, de la stat la stat. Mai jos sunt expuse aceste conditii, in functie de stat (excluzand Romania), conform Anuarului Demografic 2007, editat de ONU..

In Botswana, spatiu urban este considerat o aglomerare de peste 5.000 locuitori, unde peste 75% din activitate este neagricola.

In Comore sunt orase centrele administrative ale prefecturilor si localitatile peste 5.000 locuitori.

In Guineea Ecuatoriala sunt orase localitatile cu rol de resedinta de district (unitatile administrative imediat urmatoare provinciilor) si cele cu peste 300 locuinte si/sau peste 1.500 locuitori.

Sunt orase localitatile cu importanta administrativa si comerciala, precum si cele cu populatie de peste 5.000 locuitori.

In Canada se considera urban orice localitate cu o populatie de peste 1.000 locuitori si care are o densitate mai mare 400 loc/km2.

In Romania, cf. legii nr. 351/2001 exista 172 de orase, iar conditiile minime pentru ca o localitate sa primeasca rangul III de oras sunt:Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase