LiveZilla Live Help

Circuite Austria, Europa

 
 

Despre Austria

Viena este capitala Austriei , situata în extremitatea estica a tarii, in landul autonom si este traversat de Dunare.  Cu o populatie de 2, 2 milioane locuitori, Viena este un important centru politic international, sediul a numeroase oraganizatii mondiale.

Este un oras de-a dreptul superb, cu impozante cladiri in stil baroc, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Orasul are imprimat un spirit imperial, reprezentat de palatele marete si vilele ce pot fi admirate la tot pasul.
Mostenirea culturala a orasului e in mare parte muzicala, mari compozitori precum Beethoven,  Strauss, Brahms, Mozart,  Schubert si  Haydn au trait si au concertat aici. In zilele noastre, Orchestra Filarmonica din Viena si Opera de stat, mentin vie traditia orasului, sustinand mai multe concerte de muzica clasica decat in oricare alt oras al lumii.

Majoritatea atractiilor turistice sunt in vasta zona pietonala, in centrul orasului , zona ce odata a fost imprejmuita de zidul de aparare al orasului. Acesta a fost inlocuit cu bulevardul Ringstrasse, o sosea circulara ce inconjoara intreaga zona.

Catedrala Sf Stefan (Stephansdom) este atractia principala a capitalei, cu aproape 3 milioane de vizitatori pe an. Cladirea in stil gotic a fost construita in anul 1147 dar acoperisul din tigla sub forma de diamant a fost adaugat in anul 1952. Altarele, arcadele, turnurile, fiecare detaliu are scopul si istoria sa. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683. Clopotul rasuna in fiecare an in oras anuntand venirea Anului Nou. Catedrala Sf Stefan a fost de cateva ori distrusa de foc in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar a fost reconstruita in doar sapte ani: emblema Austriei si simbolul identitatii austriace a renascut din cenusa sa.

Palatul Hofburg a fost resedinta suveranilor austrieci, timp de peste 600 ani, incepand cu secolul al XIII-lea pana la sfarsitul monarhiei in anul 1918. Initial o fortareata din secolul al XIII-lea, Hofburg a fost extins de fiecare imparat. Complexul asimetric se intinde pe o suprafata de 240.000 metri patrati si este impartit in 18 aripi, 19 curti interioare si 2.600 de camere. In camerele de la Hofburg, de-a lungul secolelor, au fost tinute receptii si baluri impresionante iar Imparatul Franz Iosef a primit in audienta oameni de seama. Palatul Hofburg trebuie vizitat de oricine doreste sa descopere lumea fascinanta a Habsburgilor. In prezent, aici se afla birourile presedintelui, ale ministrilor si cel al secretarului de stat al Austriei. Palatul gazduieste si o parte din Biblioteca Nationala a Austriei.

Primaria din Viena este una dintre cele mai impresionante cladiri ale acestei capitale.  Cladirea a fost inaltata intre anii 1872 si 1883, in stil gotic, cu un turn asemanator cu cel al catedralelor gotice. In varful turnului se afla statuia unui cavaler cunoscuta sub numele de Rathausmann, unul dintre simbolurile Vienei. Statuia celui ce vegheaza asupra Vienei are o inaltime de 5.4 m (3.4 m fara steagul pe care il poarta) si cantareste 650 de kilograme. O replica exacta a statuii poate fi admirata in Rathauspark, parcul din fata Primariei. Astazi, cladire Primariei din Viena este sediul central al administratiei municipale a orasului. Vizitatorii vor fi impresionati de salile impozante utilizate pentru concerte, baluri, conferinte.

Spre marginea orasului se afla faimosul parc de distractii Prater si opulentul palat Schonbrunn.

Palatul Schonbrunn a fost conceput initial ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn.

Pana in anul 1749 au fost refacute interioarele, au fost terminate lucrarile la galerii pentru a gazdui receptiile tinute la palat , a fost adaugat un teatru si a fost amenajat parcul (care arata asa cum arata si astazi) in care se afla cateva statui grecesti si romane precum si constructia verde din otel - Casa palmierilor care a fost construita in anul 1882. Gradina zoologica de aici merita vizitata cu certitudine.

Un vechi teren de vanatoare, Praterul a fost declarat in anul 1766 de Imparatul Iosef teren pentru distractia poporului si a permis organizarea catorva cafenele ceea ce a reprezentat inceputul parcului de distractie de astazi.

Cea mai cunoscuta atractie din parc este roata imensa de 65 de metri inaltime de unde se poate admira intregul oras.  Parcul Prater include 250 de atractii cum ar fi: carturi, trenul groazei, trenul fanteziei, plimbari cu barcute, Sala oglinzilor, multe mountain rousse-uri, carusele, minigolf, biliard precum si multe restaurante si cafenele.

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Viena
Companie transport: Autocar
185
 • Durata: 4 zile
 • Plecari: 30 noiembrie
 • Transport: Autocar
Itinerariu: Viena
Companie transport: Autocar
185
 • Durata: 4 zile
 • Plecari: 14 decembrie
 • Transport: Autocar
Itinerariu: Viena
Companie transport: Autocar
249
 • Durata: 6 zile
 • Plecari: 21 decembrie
 • Transport: Autocar
Itinerariu: Viena
Companie transport: Tarom
355
385€
 • Durata: 5 zile
 • Plecari: 29 decembrie
 • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase