LiveZilla Live Help

Circuite Estonia, Europa

 
 

Despre Estonia

Tallinn se afla in districtul Harju, din nordul Estoniei. Orasul are o populatie de 400.000 locuitori, facandu-l cel mai mare oras al Estoniei. Majoritatea populatiei este de origine estona, dar exista si un numar important de rusi care au imigrat in oras in timpul cand Estonia a fost republica sovietica.

Centrul orasului - "Orasul Vechi", este foarte frumos si atractiv din punct de vedere turistic, cu multe portiuni medievale, fiind inclus pe lista Patrimoniului Mondial U.N.E.S.C.O.  In 2006, s-a deschis muzeul KUMU, cel mai mare muzeu de arta din Estonia.

Orasul a fost foarte prosper de-a lungul istoriei, datorita pozitiei strategice pe care o are la Marea Baltica. Pentru o lunga perioada de timp, indiferent de stapanirile politice, Tallinn a fost unul din orasele fruntase ale Ligii Hanseatice, fiind simultan si un centru important al comertului cu sare in Evul Mediu.

Din 1991, Tallinn s-a extins foarte mult, zonele din afara orasului vechi s-au dezvoltat, devenind cartiere moderne.

Principalele atractii sunt concentrate in Orasul de Sus si Orasul de Jos, care sunt usor de explorat: Catedrala Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky, Catedrala Luterana, Cladirea Parlamentului ( fostul Palat Regal), zidurile si turnurile orasului, Manastirea Sf. Brigita, Muzeul Estonian in Aer Liber, Portile Viru, Turnul Bisericii Olaf (124 metri), Parcul Kadriorg.Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase