LiveZilla Live Help

Circuite Germania, Europa

 
 

Despre Germania

Berlin este capitala Germaniei, fiind cel mai mare oras al tarii cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori. Berlinul este in acelasi timp si unul din cele 16 landuri federale, avand guvern de land propriu, numit „Senat”, prim-ministru (de land).  Este traversat de raurile Spree si Havel.

Berlinul a fost capitala Germaniei intre 1871 si 1945 si a redevenit capitala acestei tari in 1990, odata cu reunificarea Germaniei.

Intre 1945 si 1990, drept consecinta a celui de-al doilea razboi mondial si a impartirii sferelor de influenta in Europa, orasul Berlin a fost divizat in Berlinul de Vest si Berlinul de Est. Reunificarea de facto a Berlinului s-a realizat prin presiunea oamenilor din ambele parti ale orasului, atat a celora din est cat si a celora din vest, in octombrie 1989, prin actiunile de demolare a mult-uratului zid al Berlinului.

Berlin este un oras cu multe obiective turistice ce sunt vizitate zilnic de foarte multi locuitori si turisti. Berlinul nu are un centru in care sa fie concentrate toate atractiile turistice ci acestea sunt raspandite prin tot orasul. Un adevarat centrul istoric al Berlinului ar putea fi in partea de est a orasului. Probabil obiectivul turistic cel mai emblematic este Poarta Brandenburg, locul unde s-au desfasurat toate manifestarile de dupa caderea zidului Berlinului din 1989. Si Alexanderplatz este o alta atractie, o piata plina de viata unde exista si un turn TV inalt de 365 de metri, cea mai inalta structura din Berlin. Exista numeroase obiective turistice, muzee ce pot fi vizitate in Berlin intr-o vacanta si datorita faptului ca sunt destul de dispersate este nevoie de mai multe zile pentru a putea ajunge sa cunoasteti cu adevarat acest oras emblematic.

Brandenburger Tor ( Poarta Brandenburg), este o poarta monumentala construita intre 1778-1781 ca simbol al pacii.  Proiectul portii de 65 de metri latime si 28 de metri inaltime se bazeaza pe Propylaea, poarta de la Acropole din Atena. Decoratiunile includ basoreliefuri ce reprezinta scene din mitologia greaca.

Reichstag, sediul Parlamentului German este unul dintre cele mai importante obiective turistice si istorice din Berlin.  Cladirea Parlamentului este in apropiere de Poarta Brandenburg si inainte de unificarea Germaniei se afla chiar in apropiarea Zidului Berlinului. Cladirea impozanta, lunga de 137 metri si cu o latime de 97 metri a fost construita intre 1884 si 1894, in stil neo-renascentist. Inscriptia “Dem Deutschen Volke” (Pentru poporul german) a fost adaugata mai tarziu, in anul 1916, de catre imparatul Wilhelm al II-lea. Literele din bronz au fost facute din tunuri capturate in timpul razboiului francezo-prusac.  O parte a cladirii Reichstagului este deschisa publicului. Un lift duce turistii pe acoperisul cladirii unde acestia se pot urca chiar pe dom cu ajutorul unei scari in spirala.

Berliner Dom este o catedrala in stil baroc construita intre 1894 si 1905. Unul dintre punctele de atractie ale interiorului bisericii este orga, datata in 1905, asamblata din peste 7000 de tevi. O serie de membrii ai familiei Hohenzollern sunt inmormantati in biserica, printre ei numarandu-se Friedrich I si sotia sa care sunt inmormantati intr-un sarcofag foarte frumos sculptat.  Altarul principal dateaza din 1850.

Biserica Memoriala Kaiser-Wilhelm este unul dintre cele mai de seama obiective turistice din Berlin. A fost construita intre 1891 si 1895, in stil neo-romanesc, drept simbol al unitatii Prusiei. Cladirea a fost ornamentata excesiv comparativ cu alte biserici protestante. A fost decorata cu un mozaic mare ce infatiseaza istoria Prusiei. Turnul avariat este un simbol al puterii Berlinului de a se reface dupa razboi si o amintire constanta a distrugerilor provocate de acest razboi. In turnul avariat ce a ramas in picioare in urma bombardamentelor se gaseste o sala memoriala. Aici sunt exponate ce stau marturie pentru istoria bisericii si alte obiecte din biserica dar si fotografii dinainte si de dupa bombardament. O parte din mozaicuri si basoreliefurile ce au supravietuit bombardamentelor sunt si ele expuse aici.

Piata Alexandru cuprinde 3 atractii ale capitalei:  Turnul TV, Ceasul Lumii si Fantana Prieteniei dintre Popoare.

 Turnul TV (Fernsehturm) sau Tele-spargel (scobitoare) este una dintre cele mai mari structuri din Europa. Lungimea totala pana la varful sau este de 365 de metri. Intreaga structura este formata din turnul de beton, o sfera din metal placata cu otel si o antena TV. Sfera contine restaurantul rotativ (Telecafe) situat la o intaltime de 207 metri si o platforma de observatie aflata la o inaltime de 203 metri.

Insula Muzeelor din Berlin a primit din partea UNESCO statutul de membru al Patrimoniului Universal. Aceasta insula a muzeelor a fost proiectata pentru a fi "un sanctuar al artei si stiintei". Cele cinci muzee care sunt incluse in Insula Muzeelor sunt localizate intre Kupfergraben si raul Spree: Altes Museum ( Vechiul Muzeu Regal), Galeria Nationala, Muzeul Bode, Muzeul Pergamon.

 

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Munchen
Companie transport: Tarom
375
395€
  • Durata: 5 zile
  • Plecari: 30 decembrie
  • Transport: Avion
Itinerariu: Frankfurt - Tarom
Companie transport: Tarom
750
  • Durata: 8 zile
  • Plecari: 14 august
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase