LiveZilla Live Help

Circuite Italia, Europa

 
 

Despre Italia

Verona este un oras din regiunea Veneto si este a doua din regiune, luand in considerare populatia,  inregistrandu-se un numar de 260 000 de locuitori.

Verona constituie un important nod geografico-stradal, ferovial si autostradal, deoarece este situata la intersectia dintre directiile care provin din Italia centrala si nord-occidentala cu pasul Brennero.

Orasul lui Romeo si Julieta este vizitat anual de peste 100 milioane turisti, pentru bogatia sa artistica. Din topul itinerariilor turistice nu pot lipsi atractiile legate de eroii lui Shakespeare, impresionanta Arena Romana, numeroasele cladiri medievale si biserici in stil gotic si romanesc.

Arena Romana din marmura roz a fost construita in secolul I d.Hr. si a rezistat eroic pentru a deveni legendara opera in aer liber cu 30.000 de locuri. Placido Domingo a debutat aici, iar stagiunea anuala de opera desfasurata aici intre iunie pana in august include 50 de reprezentatii sustinute de nume mondiale. In lunile de iarna sunt tinute concerte de muzica clasica la Ente Lirico Arena, datata din secolul al XVIII-lea.

Pe principala strada comerciala din centrul Veronei - Via Giuseppe Manzini se afla Casa di Giulietta. Romanticii nu iau in seama "teoria conspirationista" cum ca Romeo si Julieta sunt doar personaje de legenda sau ca in balconul ingust din piatra nu incap cu usurinta doua persoane. Indragostitii se aduna sub balconul casei din secolul al XIV-lea pentru a-si impartasi declaratii de dragoste si pentru a intra in pielea celebrelor personaje pentru cateva momente.

Domul din Verona, din secolul al XII-lea este o cladire striata in stil romanesc, cu reliefuri policrome si statui cu ochi mari ale paladinilor. Fatada sobra nu indica sub nici o forma interiorul extravagant, acoperit de-a lungul secolelor XVI si XVII cu fresce cu ingeri in stilul arhitectural trompe l’œil ( creeaza de la distanta iluzia tridimensionalitatii, unica si deosebita pentru perioada in care au fost realizate).

Biserica San Ferno este alcatuita de fapt din doua cladiri: calugarii franciscani au ridicat in secolul al XIII-lea biserica gotica peste o structura romanesca din secolul al XI-lea. In interiorul bisericii principale gotice, veti observa o carena din lemn si un tavan ce aminteste de cadrul rasturnat al unei barci.  Scarile din biserica duc sub pamant, catre biserica romanesca linistita de dedesubt.

Biserica Sant’Anastasia, construita intre secolele XIII-XV in stil gotic este cea mai mare biserica din Verona si o exponenta a artei veroneze. Multitudinea de fresce este coplesitoare, insa cea mai surprinzatoare, pe care nu trebuie sa o treceti cu vederea este fresca lui Pisanello ce-l infatiseaza pe Sf. Gheorghe eliberand-o pe printesa de Dragon.

Basilica di San Zeno Maggiore, capodopera a arhitecturii romanesti a fost construita din caramizi striate si piatra tuffo intre secolele XII si XIV. Naosul este decorat cu numeroase fresce originale.

Pentru o panorama superba a orasului, va recomandam sa  urcati pe scari sau sa luati liftul pana in varful Turnului Lamberti, de 84 de metri inaltime, construit in secolul XII. Cele doua clopote de aici si-au pastrat de-a lungul secolelor numele vechi : '‘rengo’' suna candva intalnirea consiliului orasului, iar ‘'marangona’' avertiza locuitorii in cazul unui incendiu.

 

 

 

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Roma
Companie transport: Tarom
225
  • Durata: 5 zile
  • Plecari: 24 ianuarie, 31 ianuarie, 7 februarie, 14 februarie
  • Transport: Avion
Itinerariu: Florenta
Companie transport: Blue Air
445
  • Durata: 6 zile
  • Plecari: 28 decembrie
  • Transport: Avion
Itinerariu: Napoli
Companie transport: Blue Air
645
  • Durata: 5 zile
  • Plecari: 30 decembrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase