LiveZilla Live Help

Circuite Letonia, Europa

 
 

Despre Letonia

Riga este capitala Letoniei, situata pe malul Marii Baltice, la gura de varsare a raului Daugava.  Orasul s-a dezvoltat ca un centru comercial si de artizanat, alaturandu-se Ligii Hanseatice in 1282. A cazut sub dominatia poloneza in 1581, a fost cucerit de suedezi in 1621, si-a castigat autonomia administrativa si apoi a fost cucerit de rusi in 1721. La sfarsitul secolului al XIX-lea, Riga era unul dintre cele mai dezvoltate orase industriale din Rusia. In timpul celei de-a doua mari conflagratii mondiale a fost anexata URSS-ului. In anul 1991, cand tara si-a castigat independenta, Riga a fost numita capitala Republicii Sovietice Letonia.

Riga este cel mai mare oras din Tarile Baltice, fiind un centru important cultural, educational, politic, financiar si politic din zona.

Centrul istoric al orasului Riga a fost inclus in anul 1997 de catre UNESCO pe lista locurilor din patrimoniul cultural mondial, iar orasul este remarcat in mod special pentru arhitectura lui in stil Art Nouveau German ( cea mai mare concentrare de edificii in acest stil), pentru arhitectura medievala dar si pentru zonele cu cladiri moderne de sticla.

Unul din cele mai colorate locuri din Riga este piata centrala, una dintre cele mai vechi si mai mari din Europa, ridicata in cateva hangare parasite, pe care armatele germane le foloseau drept garaje pentru zepeline. Fiecare hangar are un alt specific.

Fara indoiala, Old Riga este cea mai frumoasa zona a orasului. Centrul vechi este plin de cladiri construite intr-un stil aparte, case mici si frumoase, cu strazi inguste si pavate cu piatra cubica.
Pe lista obiectivelor care nu trebuie ratate se afla:
- Domul din Riga:  cea mai mare catedrala din oras. Biserica a fost construita in secolele XII-XIII, astfel pot fi distinse mai multe stiluri arhitecturale, de la romanesc la baroc, care erau la moda in vremea respectiva. Un aspect deosebit il confera materialul de constructie folosit - caramida.
- Monumentul Libertatii: a fost construit in 1935 si este unul dintre cele mai reprezentative obiective din aceasta parte a orasului.
- Catedrala Luterana
- Castelul Riga: dateaza din anul 1330, a fost construit ca resedinta a Ordinului Lituanian, insa in prezent este sediul Presedentiei statului.
- Biserica Sf. Petru, cu un turn inalt de 123 m
- Biserica Sf. Ion
- Muzeul Ocupatiei
- Muzeul de Istorie si Navigatie a fost fondat in anul 1773, iar din anul 1920 se gaseste in cladirea Castelului Riga. Detine 500.000 de articole ce privesc istoria Rigai si ale trecutului navigatiei Letoniei. Muzeul de Istorie detine cele mai multe obiecte de cultura din Letonia, detine un numar impresionant de colectii arheologice, de numismatica, botanica, zoologie, etnografie .
- Zidurile vechi si Poarta Suedeza
- Muzeul Artelor Straine
- Muzeul de Razboi
-Muzeul National Leton de Arta
- Muzeul Portelanului
- Motor Museum expune masini ce au partinut unor personalitati ale puterii sovietice precum: Stalin, Brejnev, Hrusciov, Gorki si le sunt alaturate figuri in marime naturala ale proprietarilor lor.
- Turnul radio- televiziunii

Bineinteles, orasul este plin de surprize placute si mai are multe alte locuri care merita vizitate.

 

 Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Riga
Companie transport: Lot Polish Airlines
675
  • Durata: 9 zile
  • Plecari: 5 august, 17 august
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase