LiveZilla Live Help

Circuite Malta, Europa

 
 

Despre Malta

Republica Malta este o tara insulara in Europa de sud. Consistand dintr-un arhipelag in centrul Marii Mediterane, la sud de Italia si la nord de Tunisia, aceste insule amplasate strategic, au fost cucerite si stapanite de diferite puteri pe parcursul secolelor.

Ordinul cavaleresc maltez, a fost alungat in 1798 din Malta prin Napoleon dupa aproape 270 de ani de domnie, urmand ca acesta sa formeze in continuare in Roma (in Via Condotti 68) cel mai mic stat din lume (cunoscut sub numele de Staretia din Malta).

Malta a devenit independenta de Marea Britanie la 21 septembrie 1964, iar de la 1 mai 2004 este membra a Uniunii Europene.

Alegatorii micii insule mediteraneene arata o divizare politica cum nu se mai gaseste altundeva. Conservatorii nationalisti si socialistii se lupta pentru putere, ambii ar putea construi o circumscriptie stabila. De aceea in Malta diferenta de voturi a fost foarte mica. Presedintele Edward Fenech Adami a sperat de exemplu la o votare cu 57 % pentru Referendumul UE, si a numit aceasta marea majoritate.

Pe 12 martie 2003, deci la patru zile de la referendumul pentru extinderea Uniunii Europene au avut loc in Malta alegeri parlamentare. Dupa modelul referendumului, maltezii au ales conservatorii nationali (PN) pentru 51,79 % din locurile din parlament si Partidul Muncii (MLP) pentru 47,52 % din locurile din Parlament (MLP). Al treilea partid, Alternattiva Demokratika (AD) a primit 0,68 % din voturile exprimate si deci nici un loc in Parlament.

Statul maltez cuprinde sase insule: Malta (ca. 246 km²), Gozo (ca. 67 km²), Comino (ca. 3 km²), insula Filfla (care inseamna "boaba de piper"), cele doua insule gemene St.Paul. Insula principala, Malta, este formata din cinci districte, Gozo si Comino constituindu-se impreuna intr-un al saselea. Cea de-a patra insula,ca marime, nelocuita, a fost baza militara britanica, baza pe care acestia au dinamitat-o la parasirea ei, Filfla (0,06 km²).

Malta numara cca. 400.000 locuitori, cetateni ai statului maltez, precum si un numar semnificativ de rezidenti (in special britanici in varsta, retrasi aici, la pensie, datorita climei exceptionale si a costurilor extrem de convenabile), pe o suprafata redusa, rezultand astfel o densitate a populatiei ridicata, de 1249 locuitori pe kilometrul patrat. Astfel, Malta este tara cu cea mai mare densitate din Europa si a treia tara ca densitate din lume. 94 % din populatie locuieste in mediul urban.

Datorita influentelor siciliene, populatia malteza apartine oarecum si grupei romanice. 1,8% din locuitorii Maltei sunt de o alta nationalitate decat cea malteza. Limbile oficiale sunt malteza si engleza. Si italiana este vorbita dar intr-o pondere nesemnificativa. Limba malteza este o limba cu puternice influente semite, in special arabe.

Orasul Gozo are aproximativ 30.000 de locuitori, in timp ce localitatea Comino 3 locuitori permanenti. Pe Comino locuiesc permanent: un cuplu de hotelieri, sot si sotie, si un politist (detasat si inlocuit periodic).Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Valletta
Companie transport: Wizz
555
  • Durata: 8 zile
  • Plecari: 28 decembrie
  • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase