LiveZilla Live Help

Circuite Spania, Europa

 
 

Despre Spania

Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonoma din nord-estul Spaniei. Este de asemenea al doilea cel mai mare oras al Spaniei, dupa Madrid. Barcelona se afla pe coasta Mediteranei, 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezinta granita cu Franta. Populatia orasului este de aproximativ 1,6 milioane, iar a zonei metropolitane de aproximativ 3 milioane.

Barcelona a fost locul in care s-au desfasurat Jocurile Olimpice de vara din 1992. In vara lui 2004 Forumul International al Culturii s-a desfasurat in acest oras.

Legenda atribuie cartaginezilor intemeierea localitatii Barcino, in special lui Hamilcar Barca, tatal lui Hannibal. mai tarziu, romanii au transformat orasul intr-un castrum (o baza militara romana) centrat pe Mons Taber, un mic deal in apropierea locatiei primariei din ziua de astazi (Placa de Sant Jaume). Aceasta organizare este inca vizibila si astazi pe harta centrului istoric prin fragmentele ramase din zidurile romane. Ramasite romane importante sunt expuse sub Placa del Rei, intrarea spre muzeul orasului, Museu d'Història de la Ciutat. Cetatea a fost cucerita de vizigoti in secolul al V-lea, de catre mauri in secolul al VIII-lea, recucerita in 801 de catre regii franci si jefuita de Al-Mansur in 985.

Barcelona a devenit un judet franc, care si-a cucerit incet, incet independenta si s-a extins pana ce a anexat Principatul Cataloniei, Regatul Aragonului si alte posesii aflate peste mare, conducand astfel Marea Mediterana de la Barcelona pana la Atena. Cand Confederatia Catalonia-Aragon a fost anexata dinastic Castiliei, a inceput decaderea Barcelonei. Orasul a fost devastat dupa Republica Catalona din 1640 - 1652 si in Razboiului Spaniol de Seccesiune din 1714. La inceputul secolului al XX-lea, Barcelona a redevenit un centru cultural si politic dupa o reinviere a culturii catalone.

In acelasi secol, in timpul Razboiului Civil Spaniol, Barcelona a fost un refugiu al cauzei anarhiste, dar s-a predat fortelor Generalului Franco in 1939. In anii 1970, din nou, Barcelona a reinviat, devenind orasul prosper de azi, unul dintre cele mai pretuite orase din Spania si Europa.

Barcelona ofera o oportunitate unica pentru turisti, de a se plimba de la ramasitele romane spre cetatea medievala, si spre orasul modern cu bulevardele sale deschise si toate intersectiile lasate largi de colturile cladirilor taiate in mod unic. Centrul istoric al orasului este aproape plat, in timp ce orasul modern se intinde spre dealurile inconjuratoare, avand strazi ce cresc in altitudine, ce aduc aminte de San Francisco.

O trasatura notabila este Les Rambles, o serie de bulevarde care pleaca din centrul orasului spre frontul de apa, plin de oameni pana noaptea tarziu, cu florari, vanzatori de pasari, artisti de strada, cafenele si restaurante. Mergand in sus sau in jos pe Les Rambles poti vedea prestigioasa opera El Liceu, piata alimentara La Boqueria si Piata Placa Reial, cu ale sale arcuri si palmieri, printre alte cladiri interesante.

La Rambla se termina in portul vechi, unde o statuie a lui Cristofor Columb indica spre mare. In apropiere se afla Museu Marítim (Muzeul Maritim) care prezinta istoria vietii din Mediterana. Cladirea muzeului este fostul santier naval, unde erau construite vasele ce navigau Mediterana. Vechiul port ofera felurite splendori, incluzand si cel mai mare Acvariu din zona mediterana.

Remarcabila este mostenirea orasului de la arhitectul Antoni Gaudí, care a locuit si a lucrat la Barcelona, si care a lasat lucrari faimoase ca Palau Guell, Parc Guell si imensa, dar inca neterminata biserica Sagrada Família, care este in constructie din 1882, fiind finantata din bani publici ca si catedralele din Evul Mediu. Se asteapta sa fie terminata pana in 2020.

Vizite de arta includ muzeul Fundatiei Joan Miró, unde se gasesc mai multe picturi si sculpturi ale artistului, impreuna cu lucrari si opere imprumutate de la alte muzee din lume. Exista de asemenea un muzeu ce contine lucrari mai putin cunoscute ale lui Pablo Picasso din tineretea sa. Pentru cei interesati de arta, Muzeul National de Arta al Cataloniei merita vizitat. Contine picturi pe pereti din biserici si capele romanice din Catalonia, care au fost transferate muzeului. De asemenea un alt muzeu ce merita vazut este Muzeul de Arta Contemporana, nu doar pentru picturile si sculpturile sale, ci si pentru arhitectura sa, cladirea fiind proiectata de arhitectul american Richard Meier.

In districtele moderne ale orasului se afla mai multe bulevarde pe care se afla magazine ale unor companii internationale de imbracaminte, bijuterii, bunuri din piele si altele. Cel mai elegant bulevard este Passeig de Gracia, unde se afla doua cladiri construite dupa planurile arhitectului Antonio Gaudí, Casa Mila (La Pedrera) si Casa Batlló.

Pentru vederi spectaculare ale orasului si liniei de coasta exista doua dealuri. Unul, dealul Montjuic, este langa port. Pe varful sau se afla o veche fortareata care mai demult supraveghea intrarea in port. In jurul dealului se afla Stadionul Olimpic si Palatul Sportiv, realizate de arhitectul japonez Arata Isozaki, la fel ca si Gradinile Botanice. La marginea orasului se afla dealul Tibidabo, cu mai mult de 500 metri inaltime, cu un parc de distractie in varf.

Din 1997 Barcelona este divizata in 10 districte administrative, fiecare din acestea avad propriul consiliu. Diviziunile administrative sunt in mare parte bazate pe diviziunile istorice astfel incat localitatile atasate Barcelonei din secolul XVIII incoace pastreaza un caracter distinct si o administratie proprie. Aceste districte sunt uneori cunoscute si dupa numarul acordat fiecaruia. In fiecare district in mod informal sunt delimitate cartiere in total in numar de aproximativ 70.

Zona Metropolitana Barcelona a municipiului Barcelona este o zona formata pe 36 municipii si o populatie de 3.161.081 locuitori cu o suprfata de 633 km2Continent

Tara

Plecare din

Plecare in luna

Transport

 

Itinerariu: Madrid
Companie transport: Tarom
365
 • Durata: 6 zile
 • Plecari: 26 septembrie, 18 octombrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Madrid
Companie transport: Tarom
435
 • Durata: 5 zile
 • Plecari: 29 decembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu:
Companie transport: Wizz
479
 • Durata: 8 zile
 • Plecari: 22 septembrie, 29 septembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Valencia
Companie transport: Blue Air
495
 • Durata: 6 zile
 • Plecari: 30 decembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Malaga
Companie transport: Blue Air
650
 • Durata: 8 zile
 • Plecari: 28 decembrie
 • Transport: Avion
Itinerariu: Madrid
Companie transport: Tarom
795
 • Durata: 10 zile
 • Plecari: 17 august, 14 septembrie
 • Transport: Avion
 

Agentiile Paralela 45 le puteti gasi in urmatoarele orase