Grecia, Idei de vacanta.

Iti petreci vacanta in Grecia anul acesta? Afla 12 lucruri despre plajele grecesti pe care trebuie sa le stii si sa le respecti

Oricine vizeaza la o vacanta in frumoasele insule grecesti. De la romanticul Santorini, pana in Insula Soarelui, Rodos, de la distractia din Mykonos, pana pe plajele cu nisip fin din Chania. Orice destinatia ai ales vara aceasta pentru plaja, trebuie sa stii ca pe plajele elene este strict interzis topless-ul, iar plajele sunt un bun public.

  1. In Grecia nu exista plaje private. Chiar daca hotelul este situat pe plaja, este obligat sa permita accesul oricarei persoane. Iar daca accesul la plaja se face numai prin hotel, acesta trebuie sa permita traversarea.
  2. Barierele nu sunt permise pe plaje, deoarece plajele sunt considerate bunuri publice.
  3. Umbrelutele si sezlongurile nu trebuie sa acopere mai mult de jumatate din plaja. Trebuie sa existe distante de cel putin un metru pe care sa se permita accesul oamenilor.
  4. Sezlongurile trebuie sa fie asezate la o distanta de 5 metri de mare.
  5. Daca pe o plaja sunt mai multe firme care inchiriaza sezlonguri, acestea sunt obligate prin lege sa lase o distanta de 100 de metri intre ele.
  6. Toate sezlongurile de pe plaja nu au voie sa acopere mai mult de jumatate din plaja.
  7. Nu exista nici o lege care sa interzica accesul cainilor pe plaja, chiar daca unele persoane sunt deranjate de prezenta lor si nu se simt confortabil.
  8. Restaurantele nu au voie sa fie amplasate pe nisipul plajei.
  9. Muzica puternica pe plaja in spatiu public este ilegala. Nu are voie sa fie mai tare de 50 de decibeli.
  10. Iluminatul in zona plajei trebuie sa fie cat mai redus in intensitate.
  11. Campingul pe plaja nu este legal. Sunt zone special amenajate pentru campare.
  12. Sa faci plaja topless este interzis pe plajele din Grecia, chiar daca acest lucru este de multe ori ignorat. Sunt plaje speciale pentru nudisti. Gaseste-le aici.

Lasa un comentariu Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile necesare sunt marcate *

  • (will not be published)
  • Va rugam introduceti un rezultat in cifre.